Share |Anneli Fellman

Olen Hangossa syntynyt 48-vuotias käsityöläinen ja tekstiilitaiteilija. Äidinkieleni on ruotsi, suurimman osan elämästäni olen asunut Tammisaaressa, mutta tällä hetkellä asun Varsinais-Suomessa, Koski TL:ssä.

Käsityöt ovat pitkään olleet harrastukseni. Vuonna 1996 valmistuin ensimmäisestä artesaanikoulutuk­sesta­ni ja tämän jälkeen ylläpidin ompelutaitojani lähinnä harrastuksen pohjalta. Vuonna 2011 hakeuduin uudestaan käsityö pariin ja loppuvuodesta 2015 valmistuin tripla-artesaaniksi Loimaan ammatti- ja aikuisopistosta. Artesaanitutkinojeni alat ovat vaatetus, sisustus ja tekstiili. Vahvuutenani on suunnittelu, tuote­kehitys sekä kulttuurilähtöinen valmista­minen. Tällä hetkellä ompelen alihankintaompelua HelsiTar Oy:lle. Ompelen heidän Pro treenitaskut, joka on yksi heidän myydyimmistä tuotteistaan.

Asiakaspalvelu- ja myyntikokemusta minulle on kertynyt 20 vuoden ajalta, kun olen tehnyt ravintola- ja tarjoilutyötä. Olen myös kiertänyt markkinoilla myymässä omia tuotteitani niin Virossa kuin Suomessakin. Olen palvellut asiakkaita useilla eri kielillä, tulen toimeen ruotsin, suomen, viron ja englannin kielellä.

Ominta alaani ovat kankaanvärjäys liukuväreillä ja sisustustekstiilien ompelu, kuten verhot, kattaustekstiilit, saunatekstiilit je tyynyt. 

Suunnittelen ja toteutan töitä erilaisista ihanista materiaaleista:

- ompelussa käytän pääasiassa luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa, juuttia ja villaa.

- kankaanvärjäyksessä käytän liukuvärejä, joiden kanssa saan aikaan mitä ihastuttavimpia värejä ja muotoja. 

Vahvuuteni ovat asiakaspalvelu ja myyntityö, tuotesuunnittelu ja –­kehitys, kulttuurilähtöinen valmistaminen sekä ohjaustoiminta.

Intohimoinen harrastukseni ovat koirat, kasvatustyö sekä koiranäyttelyt. Näyttelyissä käyn lähinnä ulkomailla suurissa kansainvälisissä näyttelyissä ympäri Eurooppaa. Koiriini voitte tutustua Amidos Vän sivuillani